Home

Tror jeg har hull i tennene

Husker du å gjøre dette hver dag?

Karies, også kalt tannråte, er en tannsykdom som gir hull i tennene. Årsaken til karies er matrester som blir liggende igjen på tennene på grunn av dårlig tannstell. God munnhygiene og redusert sukkerinntak er viktig for å forebygge hull i tennene Jeg kjenner en iling i noen av mine tenner når jeg spiser noe kaldt eller søtt. Da jeg var hos tannlegen for ett år siden, kjente jeg også ilingene, men ikke like mye. Da hadde jeg ingen hull. Hvordan vet man at man har et hull? Et kariesangrep kjennes ved at, som du beskriver, tannen [ SPØRSMÅL. Hei, jeg har et stort problem, jeg sliter med hull i tennene, fyller 21 i år men har hull i alle tennene, har ikke jobb eller økonomi til å betale tannlege, å vet ikke hva jeg skal gjøre med dette, da dette er et pinlig og problematisk problem for meg, hva kan jeg gjøre SVAR: Hei Det er normalt å ha noen hull i tennene. Jeg tenker at 3 hull slett ikke er unormalt. I 2019 hadde cirka 29 % av alle undersøkte 18 åringer i Norge ingen hull, og cirka 6 % hadde hull i 9.. Jeg har hull i tennene hele tida, og har hatt det så lenge jeg kan huske. Tannlegen min sier at jeg er født med dårlige tenner, uten at jeg helt skjønner hva det betyr. I tillegg sover jeg ofte med munnen oppe, og det er jo ikke bra, med tanke på at man da tørker ut spyttet som skal ligge beskyttende rundt tennene

Tror gutter er forskjellige der. Mannen min er som din - sukk, det er et savn ja. Exen min tror jeg kunne ha bodd der nede. Han elsket å gi meg munnsex. Men som svar på spørsmålet ditt så er nok oralsex vanlig, men ikke alle liker å gi (eller få for den del) Men igjen så kommer det an på personen, jeg for eksempel har aldri fått hull i tennene mine, ikke en eneste gang, mens broren min hadde en nesten konstant. Og det som er så unikt er at jeg drikker forbannas mye syre væsker og pusser tennene mine kanskje 1-2 ganer om dagen

Karies (hull i tennene) Vitusapote

Jeg lurer på hvordan hull i tennene ser ut? Jeg har mange gulbrune flekker på de nederste tennene på venstre side, er litt hvitt der også. Aner ikke hvor lenge det har vært sånn. Oppdaget det først nå. Har ikke ising, Pusser tennene mine morgen og kveld og bruker tanntråd på kvelden 7. Mellomrom mellom tennene øker sannsynligheten for å få hull. FAKTA: Hvis du har et lite mellomrom mellom tennene, og du ikke klarer å rense det godt nok, har du større sannsynlighet for å få karies der. - Større mellomrom er lettere å rense, sier Harms. Så lenge de er bakteriefrie har man altså mindre sannsynlighet for å utvikle karies i store mellomrom Var hos tannlegen og boret et hull og hadde en fylling for snart 3 uker siden. Vet at hulet var dypt, og jeg kjente det til og med med bedøvelse. Nå er det slik at jeg hver kveld har smerter i tannen, ikke smerter som jeg ikke klarer å leve med, men jeg kjenner det. Jeg har ikke ringt tannlegen,. Kan skyldes hull - Fargeforandringene på tennene kan også skyldes skade. Hvis en tann endrer farge, er det derfor viktig at du tar kontakt med tannlegen, sier hun. Andre ganger kan fargeforandringen skyldes karies, altså hull i tennene, eller at det er noe annet galt med tannen. Gamle fyllinger kan også misfarges SPØRSMÅL. Hei! Vet ikke om dere kan svare på dette, men jeg har hatt vondt i en tann i kanskje 1-2 måneder nå, men har ikke tenkt over det. Jeg tok bilde av tanna, og så at det var et lite hull øverst på tanna, mellom et sted jeg ikke får brukt tanntråd på siden det er så trangt

Hvordan vet man at man har et hull? - Colosseum Tannleg

Jeg har hull i alle tennene

- Jeg pusser for at det skal lukte godt av munnen min, og for å unngå å få hull i tennene, sier Magnus. Guttene påpeker at juniortannkremen smaker veldig godt og at den ikke er like sterk. Husk meg Anbefales ikke for PC/nettbrett/mobil ol. som brukes av mang

SPØRSMÅL. Hei jeg lurte hvor vondt det er å borre i tennene var akkurat til tannlegen hun sa at jeg hadde 3 hull i gjekslenne hva tror du? Takk på forhånd Srry for dårlig skrivin Tror jeg har gått i 4 dager uten å pusse tennene. Likevel null hull, pga gode bakterier i spyttet. Men tannpirker er jeg avhengig av etter mat. Pusser alltid tennene når jeg skal ut selvfølgelig. Anonymkode: 8130e. Jeg unngår helt fluor, og har nå i 7 mmd. brukt min egen hjemmelagede av kokosolje, natron og peppermynteekstrakt. Var hos tannlegen idag, og han var overrasket over at jeg ikke hadde tannsten for første gang, ikke hull og han kommenterte også at tennene mine var hvitere. Hvorfor anbefales det fo.. Det jeg lurte på er om jeg må til tannlege og få fikset det eller om isingen går vekk av seg selv. Hadde vært flott om dette fikset seg selv siden jeg faktisk ikke har tid til å gå til noen tannlege før om lenge. Har mistet veldig lite av tannen, så jeg er ikke interessert i å bygge på den eller noe, vil bare ikke ha en masse hull der Jeg har så stygge tenner pga kaffi og røyk at jeg ikke vil åpne munnen, men jeg tror best å gjøre det hos tannlegen, Alltid når jeg går på medisiner har jeg hull i tennene, så har vel hull nå. Tviler på at jeg får det dekket, fikk litt dekket før. 0

Hull I Tennene 5 overraskende ting som skader tennene Det er ikke bare brus og godteri som er syndere. JUICE: Noen mat- og drikkevarer kan gjøre mer skade på tennene enn andre. Her er tipsene for å unngå hull og syreskader Jeg vet at det kan være vanskelig, men jeg tror både store og små er tjent med at foreldrene tar tilbake kontrollen over kostholdet. Pasient Silje kan være ganske bestemt, men du har rett i at vi bør bestemme, sa Terje og sukket. Det er fint at du sa det med melk for det har vi ikke vært klar over Dype hull kan gi plager med ising, særlig hvis tannen utsettes for kulde (kald drikke eller kald luft). Betennelse i tannmargen (pulpitt) Fører til lynende, stikkende eller verkende smerter. Smertene utløses oftest hvis tannen utsettes for varme (varm drikke, varm mat). Du er ofte ikke helt sikker på hvilken tann smerten kommer fra. Tannbyl

Jeg har tre hull i tennene

 1. - Hull i tennene, sprekker og brudd i en tann, utette fyllinger og nerveinfeksjon kan ha ising som symptom, sier Berle. Årsaker. Den vanligste årsaken til ising er tannbørsteskader. - Børsteskader oppstår når man i lang tid har brukt feil pusseteknikk, sier Berle
 2. e. Skulle i allefall sette igang en prosess hvor vi støpte skinner til tennene
 3. Du har nettopp lagt merke til at en av tennene dine er - Ved smerte ved både kaldt og varmt er det ofte dype hull og det er fare for rotfylling. - Jeg anbefaler pasient - Hull i tennene,.
 4. Fluor forebygger hull og syreskader uansett alder, og bidrar til å holde tennene sterke. Noen voksne kan ha ekstra god nytte av å ta litt ekstra fluor i tillegg til tannkremen, enten fordi de har utfordringer med tennene eller fordi de har andre helseplager som kan påvirke munnhulen
 5. - Jeg kan ikke huske om jeg fikk panikk. Men når tannlegen forteller deg at du kommer til å miste tennene, tror du ikke helt på det, sier Thor Haugen til NRK Puls
 6. Forskerne har testet ut proteinet på en oral biofilm. Det synes derfor vanskelig helt å unngå hull i tennene, men det tror jeg er langt fram,.
 7. Hvordan det blir hull i tennene . Skrevet av Professor Anne Bjørg Tveit / Sist oppdatert hvor klebrig maten eller sukkertøyet er og hvor mye bakteriebelegg vi har på tennene. Hull er et resultat av flere syreangrep på tannen. Jeg tror du kanskje vil ha best nytte av å få samtaler og et treningsopplegg av en psykolog

Hva kan jeg selv gjøre? Det er viktig at du forebygger hull i tennene (karies) med: omhyggelig, regelmessig tannpleie . tannbørsting med fluortannpasta 2 ganger om dagen . renhold mellom tennene med tanntråd, små mellomromsbørster eller tannpirkere. Medisinsk behandling Jeg har nettopp begynt med biteskinne. Etter at jeg endelig fikk kommet meg til tannlege, etter lang periode med skikkelig tannverk i mange tenner. Jeg var egentlig litt redd, og trodde jeg hadde alvorlige betennelser. Men det var null hull og ingen betennelse. Derimot mye slitasje som tydet på at jeg skjærer tenner om natta Dersom hullet er så dypt at nerven inne i tannen har blitt skadet eller er død, må tannen rotfylles. - Hvordan kan jeg unngå hull? Med å opprettholde gode rutiner for munnhygiene, forebygger man hull. Dersom man har et begynnende hull, kan dette tilhele dersom det gjennomføres forebyggende tiltak. Dette kan være fluorbehandling. Vi skulle ikke tro at å holde tennene våre rene og pene uten hull skulle by på noen problemer, men fortsatt for mange av oss hull i tennene. Mange av oss får også så vindt i tennene at vi velger å trekke den fremfor å koste på den flere tusen kroner Hull i tennene. Lege Det vet jeg ikke, men ##1##en hyppig årsak til hull i tennene hos barn er at de drikker saft eller melk etter å ha lagt seg om kvelden.## Når vi sover lager vi nesten ikke spytt. Derved blir ikke tennene rengjort før vi våkner. I mellomtiden kan bakteriene kan ha en lang «fest». Saft o

Plaget med hull i tennene Har mye hull i tennene

 1. e». Noen av dem er aldeles håpløse. Men alle sammen kan få et vennligsinnet (pub) likum til å flire, om ikke av annet så i alle fall hvor dumme folk kan bli
 2. e. Frister nesten å legge ut navne
 3. Tannpuss, hvordan pusser jeg tenner riktig? Jeg skulle ønske jeg ble spurt oftere, for veldig mange tror de pusser tenner riktig. Det er ikke vanlig mer at skoletannlegen kommer innom klasserommet og viser elevene hvordan det skal gjøres. Skoletannlegen har ikke kontoret på skolen som i «gamle dager». Og hvis ikke det er hull i [
 4. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Dette arbeidet har siden 2004 blitt videreført av spesialist i allmennmedisin Christian Anker
 5. Jeg hadde hull i ei tann da jeg var 7 år. Det var absolutt ikke snakk om å bore i den siden det var en melketann. Den ble trukket i stedet. Har egentlig ikke hørt om noen som har boret i melketenner på så små før, men så er jeg jo heller ikke noen ekspert innen felte
Barna får 50 kroner pr

Har hull i tenner: bør jeg gå til tannlegen nå? - Åpent

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her. (Vi.no): - Voksne mennesker har lært å pusse tennene da de var barn.Derfor pusser de tennene feil og bommer litt i munnen, siden tannstilling og anatomi i munnen forandrer seg med åra. De må lære å pusse tennene riktig på nytt, sier Hans Ragnar Preus, professor i periodonti ved Universitetet i Oslo Hva skjer om jeg lar det ligge? Tannstein har en ru overflate, hvor stadig flere bakterier kan feste seg og danne mer plakk. Bakteriene i plakket produserer syre, som kan føre til hull i tennene. I tillegg vil du kunne oppleve dårlig ånde, fordi bakteriene produserer illeluktende svovelforbindelser Jeg har etter anbefaling av tannlegen brukt både elektrisk tannbørste og Sensodyne tannkrem i flere år noe som igjen har vist seg å være veldig positivt med tanke på å forebygge hull, unngå å pusse for hardt men også unngå ising i tennene. Så mange som 1 av 3 har ising i tennene, og veldig mange tror at de har fått hull pga smerten. Hull i tennene er et vanlig problem hos barn som misbruker tåteflaske. Spedbarn som bruker en stor del av dagen på å tygge på gummismokken, selv uten å drikke, er mer utsatt for hull i tennene forårsaket av tåteflaske God morgen dere, savner virkelig sommeren når jeg ser tilbake på dette bildet. Men skulle igrunnen bare vise dere hvordan tennene mine ser ut. Det er mange som har spurt meg om tennene mine og hvorfor de er så hvite. Helt ærlig så er jeg helt sikkert litt amerikanisert nå fordi jeg synes ikke de

Rotteforsøk. Forskerne har testet ut sin teori på rotter. En gruppe fikk tilsatt en ekstrakt fra kakaobønneskallet i drikkevannet sitt. En annen fikk tilsatt en bakterie som fremmer hull i tennene - Jeg trodde ikke egentlig sånne plastiske greier var noe for meg, forteller hun. - Men jeg var kjempefornøyd da det var gjort. Jeg lovet meg selv at jeg aldri mer skulle fnyse av dem som velger å fikse litt på det de har. Erfaringen fra operasjonen overbeviste Inger om at det tross alt ikke er noe galt i å ville ta seg godt ut Tennene blir jo ikke akkurat finere, men det er jo logisk at de blir mer beskyttet. Jeg f.eks har hatt mindre tann problemer siden jeg begynte og snuse. Når det er sagt er ikke akuratt tennene mine så fantastiske fine

Dansk mann slet med dårlig luktesans, hadde tann i nesenLystbaat "Marie" anno 1899 - Historiske bilder

Tannstein har en ru overflate hvor nye bakterier lett kan feste seg og danne mer plakk. Bakteriene i plakket produserer syre som kan føre til hull i tennene, i tillegg til illeluktende svovelforbindelser som gir dårlig ånde Jeg har personlig alltid vært fan av å bruke manuell tannbørste da jeg føler at jeg har mer kontroll og kommer bedre til, men dette er en smakssak. Anbefaler å teste ut begge varianter og finne den som passer deg. Hvordan pusse tennene effektivt - Puss tennene minst to ganger om dagen - Jeg spør pasienten hvorfor han eller hun tror at det er blitt hull i tennene. Når jeg har fått svar, forklarer jeg hvorfor det er blitt hull. Jeg spør videre om hva vi sammen kan gjøre for å unngå flere hull. Jeg har inntrykk av at ungene hører godt etter i disse samtalene - det samme gjelder foreldrene til de yngste av dem jeg.

- Jeg har liten tro på at noen bleker tennene mer enn andre, og det eneste du kanskje oppnår med disse tannkremene, er å slite ekstra på emaljen fordi de inneholder slipemidler, sier Nguyen. Det finnes imidlertid noen tannkremer som ikke inneholder såpestoffer, og disse vil være et godt valg for deg som sliter med små, hvite blemmer - såkalt after - i munnhulen - Jeg trodde han var tannlege. Han undersøkte tennene mine skikkelig, sier Saltvik. Etter møtet fikk Solbjørg et behandlingsforslag på e-post og hun reiste ned til Ungarn

Jeg har hørt at bakepulver kan fungere, men det er ikke det lureste du kan finne på. Jeg tror ikke kokos i seg selv gir hvite tenner, men det kan gi en polish. Noen studier viser dessuten at kokos kan bekjempe bakterier som forårsaker tannråte, sier tannlegen. Hun har mindre tro på å spise seg til hvite tenner. - Eple er surt - Tror du at også norsk ungdom vil forsøke seg med neglefil på tennene? - Jeg tror ikke vi kommer til å se så mye av det. Men folk vil ha et pent smil. Så kanskje det vil være de som gjør det hjemme alene, foran speilet, og gjemmer det for foreldre og venner Når Patrick Austvik (25) åpner munnen, har han ingen perlerad å vise fram. Her er hele, halve og manglende tenner i uskjønn forening, og slik har det vært så lenge han kan huske. - Jeg prøver å late som om jeg ikke bryr meg om det. Men jeg merker jo hvordan folk reagerer. Alle som møter meg tror jeg er dum, sier Patrick Jeg slo ut den nest siste toårsjekselen min nede og gikk til tannlegen, men tannen kunne ikke settes inn fordi roten hadde sprukket. Siden jeg bare er 23 år og ikke ønsker kunstige tenner foreslo tannlegen at jeg oppsøkte en kjeveorteoped som kunne sette en string (regulering) på tennene nede, og han mente at dette ville gi det peneste resultatet siden resten av tennene er fine

Her kommer jeg fra tannlegen, hva er det som har hendt? Jeg trodde det var veldig vondt og var så veldig spent på om jeg hadde pusset tenner riktig. For det er nemlig veldig, veldig viktig! Refr: Det blir ikke hull i en tann som er ren, og tennene de pusser vi jo en etter en. Og godteri spiser vi bare til fest - sånn en gang i uka er best husker sist også at jeg ble plaget og fikk fort hull i tenner,men blæææ altså! i går når jeg skulle pusse tennene oppdaget jeg at en svæær del av ei fylling datt ut!![:@] Regner med at det ligger noe mer bak den tapte fyllinga..så her blir det tannlege i morgen, like greit siden jeg har vanvittig tannlegeskrekk Tannlege Margaretha Rolsdorph sier emaljefeil på tennene er noe hun ser hver uke. Hun har arbeidet som kjeveortoped i tjue år i Oslo. - Jeg ser nesten ikke hull i tennene lenger, det er. Mer enn en av fem av disse treåringene hadde hull i tennene da de kom til sin første, obligatoriske tannsjekk. Refser foreldrene - Dette må være et alvorlig varsku til foreldrene. Det er først og fremst foreldrene som har ansvaret for at barna pusser tennene skikkelig og at de ikke får så mye søtsaker, sier Utnes

- Jeg tror det er viktig at man er litt streng når det gjelder tannpussen. De skjønner ikke sitt eget beste så tidlig. Jeg syns tannlegebesøk er veldig ubehagelig, og jeg vil ikke at det skal videreføres til mine barn. Derfor vil jeg passe på at de har sunne og friske tenner, sier han Derfor har jeg også skrevet om tenner på bloggen min. Noen hører at jeg snakker litt annerledes med regulering, og noen lurer på hvorfor jeg av og til ikke spiser alt som blir servert. Da føles det helt naturlig å fortelle hva jeg gjør med tennene mine Jeg var innom for en tannsjekk i går, og siden jeg vet at det er mange som har lyst å bleke tennene sine må jeg reklamere litt for Amanda og tipse om at hun har tilbud på bleking akkurat nå til 2100 kr! Så om du har lyst på et hvitere smil må du slå til, Amanda jobber på Tannatelieret i Oslo sentrum

- Ulike tannforskere har sine favoritter: noen bruker for eksempel baser (alkalier) mot syrenivået i tennene. Jeg tror på fluor, mens probiotika er up-and-coming - og så liker jeg personlig tanken om at vi arbeider med naturen i stedet for mot den; at vi bruker bakteriene i stedet for å drepe dem med klorheksidin og antibiotika, sier han Jeg så ut som en sveitserost, sier Richard. I sitt voksne liv går hele Richards tannlegebudsjett til å lappe på fyllingene lagt av skoletannlegen. Jekslene er i dag bare fyllinger og tennene detter ut i stykker og deler. - Fant ingen hull — Jeg har ikke så mye plager i dag, annet enn alle behandlingene. Men det er jo det rent estetiske Noe jeg har slitt med i flere år fordi jeg har pusset for hard på emaljen min, er ising i tennene. Grunnet hard og overivrig pussing i frykt for å få hull, har jeg ikke bare fått svak emalje - men også tilbaketrukket tannkjøtt flere steder Karies - Hull i tann Bestill Time Nå Hull oppstår når emaljen oppløses av syre som følge av en bakteriell infeksjon i tannen. Bakterienes avfallsstoffer består av syre som etser emaljeoverflaten, så det blir dannet små hulrom. Hvis ikke bakteriene blir pusset og renset fra disse hulrom, kan det utvikle seg karies. Ring oss på Les mer Karies - Hull i tan Ising i tennene kan også skyldes hull i en tann, ødelagt fylling eller krone, syreskader eller blottlagte tannhalser. Tynn emalje medfører oftere ising Noen opplever ising ofte, andre opplever dette sjelden eller aldri. Årsaken er at tykkelsen på emaljen og tannbeinet varierer fra person til person

Jeg lurer på hvordan hull i tennene ser ut

Jeg har sett hund med hull i tanna, og det er ordentlig hull, du skal se at det er hull. Det som Nico har er ikke mye til hull. Det er kanskje en liten tannstein eller noe matrester . Jeg tror ikke du skal være redd for at det er hull. Tror ikke jeg ville gitt kjøttkaker, men nå vet jeg ikke mengdene han får og hvordan de blir servert Når vi er friske er tennene våre friske og de er pene og glatte og fri for hull og tildels også hvite. Tannemaljen er ikkje som vi alltid har trodd, en hel flate,men mer en porøs overflate som hele tiden blir *spylt* med spytt innenfra og utenfra for å holde tennene rene og munnen i balanse

Men jeg kan gi deg noen råd her, og det kan du fortelle kameratene dine også som trener sammen med deg. Selvsagt skal du fortsette å trene, men det er feil når du tror at såkalt sukkerfri brus og sukkerfrie produkter ikke skader tennene. Det kan virke forvirrende, men det er slik at man kan unngå karies (hull i tennene) ved sukkerfritt. Slik ble Marte (32) kvitt blottede tannhalser. Marte Haarberg (32) er en av mange som har fått tannkjøttet trukket tilbake. Nå ser Tannlege Anders Wangestad at etterspørselen etter å ordne på blottede tannhalser stadig øker - og spesielt blant unge kvinner Må jeg gjenta tannblekingen? Det opplevde behovet for tannbleking er høyst subjektivt, og det er slett ikke sikkert at andre legger merke til at tennene dine har blitt en liten nyanse gulere. Mange utfører likevel tannbleking med jevne mellomrom for å holde tennene hvite, mens for andre holder det med litt kunnskap om hva som forårsaker misfarging i tenner, for å holde tannblekingen til.

Dette bør du vite om hull i tennene - Dinsid

Jeg har aldri hatt noe kompleks for fargen på tennene mine og har aldri følt det behovet for å gjøre de lysere, helt til en leser kommenterte at jeg har gule og stygge tenner.. Som dere vet hater jeg smilet mitt, så da måtte jeg gjøre noe med det! Den tannblekningen jeg bestilte er SmileLab - er Du har mistet en tann der du helst ikke vil miste en tann. La oss si at fortanna de er borte PGA en ulykke eller det rett å slett har gått hull i den, den må trekkes. Et annet alternativ til at du burde kjøpe falske tenner er vist du eksempel skal sette inn en ny tann hos tannlegen. Det første tannlegen gjør er å trekke ut tannen din

For det tredje har jeg en følelse av at det kommer til å bli en dyr opplevelse, og for det fjerde.. Så har jeg bare ikke lyst! Så nå har det blitt en ond sirkel, da - jo lenger jeg venter, jo større hull får jeg vel i tennene. Og enda verre: det blir bare dyrere og vondere å få det fikset Jeg har alltid hatt komplekser for smilet mitt, men ble utrolig fornøyd da reguleringen kom av - det hadde jeg vært enten jeg bleket tennene eller ei. Men jeg skal ikke lyve, dette gjorde mye for smilet mitt. Jeg må også fortelle dere om en smart ting Spotlight har lansert, nemlig t annblekningspenn I 2016 hadde om lag 24 prosent av landets 18-åringer vokst opp uten noen gang å ha hatt besøk av Karius og Baktus

Noen som har hatt av og på smerter i tann etter fylling

 1. Hva kan jeg selv gjøre? Det er viktig at du har en god munnhygiene, hvor du børster vekk alt plakk (bakteriebelegg) fra tennene dine hver dag med en myk tannbørste. I mellom tennene kan du bruke tanntråd, tannpirkere og/eller mellomromsbørster. Ved å ha en god munnhygiene unngår du også lettere dårlig ånde og hull i tennene
 2. Jeg tror at å unngå slik smitte over en periode på to år kan være en ganske krevende øvelse, Altså, dersom man pusser som man bør så får man ikke mer hull i tennene enn de som ikke har disse bakteriene. Grunnen til at noen får lettere hull i tennen enn andre er fordi at bla 'kvaliteten' på emaljen er individuell,.
 3. Jeg sa til tannlegen at jeg tror jeg har flere hull. Da de sjekket, så hadde jeg faktisk bare et bitte lite hull. De sa at de kan se at jeg pusser tennene godt! Det er heldigvis bra de kunne se. De borret det ene lille hullet og tok på fyll. Jeg tok faktisk uten bedøvelse, noe jeg aldri trodde at jeg skulle tørre å gjøre
 4. Hull i tennene av søtstoff? Lavkarbo generelt. Lavkarbo generelt Generell diskusjon omkring lavkarbo, lavglykemisk og karbohydratkontrollert kosthold
 5. Heisann! Tror nok ikke emaljen din blir skadet pga astmamedisinene (men man kan få hull ved bruk av det hvis man ikke er flink til å pusse tennene) Om du har skadet emalje vil jeg heller tro det kommer av alle disse blekesakene du bruker

Det er kun én måte å bli kvitt gule tenner på ABC Nyhete

 1. første graviditet ble jeg også fortalt at jeg hadde 7 (!) påbegynnende hull noe som igjen gjorde at jeg måtte være ekstra flink med tannhygienen siden man kan bli ekstra utsatt for hull under en graviditet
 2. - Men det største som har skjedd de senere årene, slik jeg ser det, er en holdningsendring som betyr at man nå går for å bevare tenner så lenge som mulig. Det har vist seg at det å trekke tenner og sette inn implantater ikke har vært så bra som man trodde før. Ingen implantater varer evig, forklarer han
 3. e er å finne nederst i bloggen. Tenner og munnhule. Hunden har tilsammen 42 tenner; 22 i overkjeven og 20 i underkjeven. Tennene består av fortenner, hjørnetenner og kinntenner (premolar og molar)
 4. Snus bra for tennene? Diskusjon. Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.n
 5. Regine: Nei jeg har aldri opplevd ising, men jeg har ikke ising om jeg har hull heller jeg. Det iser nok om du har tynne tenner, gjerne spesielt fortenner men jeg tror ikke det heller er farlig. Har man superdårlige tenner så tror jeg ikke at jeg ville eksperimentert med noe tannbleking Eiass: Det kommer Jeg har delt ut noen av dem.

Det er så mye som er farlig i dagens samfunn, og jeg tror ikke en Cola light er det farligste, sier Johanna.- Dessuten pusser vi tennene begge to. To ganger om dagen, sier Linda.- Ja, og jeg har aldri hatt hull, følger Johanna opp.Jentene sier de går til tannlege en gang i året, og der har de aldri fått beskjed om å slutte å drikke brus. Selv om du har mye å tenke på som gravid, må du likevel ikke glemme tennene og tannkjøttet Om man har hull i tennene som blekes, fyllinger som ikke er tette eller andre problemer med tennene, kan man i verste fall få skader på tannens Det er ikke farlig å gå til tannlegen når man er gravid, men man ønsker heller ikke å gjøre unødvendig behandling på gravide, som f.eks. bleking. Da hadde han 18 hull og fire tenner måtte trekkes. Mange tror at når man har passert 20 år, må du betale alt selv. begynte å bore i tennene med for lite bedøvelse. - Det var tortur, og jeg spratt ut av stolen før han ferdig. Siden har jeg ikke vært hos tannlege, sier han. Måtte ha penicillin Hei! Hvis han spiser dårlig og ikke vil ha bitt i munnen kan dette ha noe med tennene å gjøre, jeg anbefaler at en veterinær undersøker munnhulen til ponnien din for å utelukke tannproblemer. Birgitta sier: November 20th, 2012 21:47. Hei! Har en åringshingst som har fått bihulebetennelse. Vel, det er det jeg tror

Så dårlige tenner kan du få av sykdommen 175.000 ikke vet at de har Tror tannlegestolen kan være det stedet der det først blir oppdaget at en pasientent kan ha diabetes. - Jeg må innrømme at det har gått et lys opp for meg også. Vi har visst for lite om dette, som kan gi mer hull i tennene Jeg har en datter som er 15 år. Hun fikk påvist cøliaki da hun var 1,5 år. Hun har spist glutenfritt siden det og har hatt fine prøver. Da hun var 13 år fikk hun plutselig påvist 8 hull i tennene, der ett av dem var så dypt at det nesten måtte rotfylles Til sammenligning har 26,7 prosent, altså en fjerdedel, av alle 18-åringer aldri hatt hull i tennene. - Denne trøstespisingen under korona er verre for foreldrene enn for barna Jeg har så sykt dårlige tenner:-( Nå knakk enda en tann:-( Langt fremme er det også slik at det syns. Jeg har allerede trekt tenner og nå må jeg trekke resten av den her...altså må jeg sette inn 4 tenner til en sum av 30-40 tusen:-( Jeg har ikke råd til å gjøre det... så i en alder av noen å 30 så må jeg gå med store huller i munnen der hvor tennene er trekt:-( Jeg blir så lei. - Jeg har ikke spurt alle om det, men jeg vet i alle fall at det er flere som har hatt hull, sier Håvard. Bleking . Han er hos tannlegen én gang i året, og sluntrer ikke unna. - Det er jo noen som har tannlegeskrekk, men jeg har ikke det. Det er viktig for meg å ha fine og sunne tenner, sier han. Han merker at det blir mer populært med.

For å få minst mulig plager etter tanntrekking er det viktig å vite litt om hva som skjer etter man har trukket en tann. Følg våre gode råd etter tanntrekking. Direkte etter tanntrekking: Hvis du har fått en bitekompress fjernes den etter 30 minutter. Ta smertestillende tablett(er) med litt vann så snart som mulig Jeg har mistet mange tenner, satt inn implantat i dyre dommer som så har løsnet osv.. Til slutt har jeg kommet til at et godt gammeldags gebiss i overkjeven hadde vært det som fungerer for meg. I underkjeven har jeg fremdeles de fleste tennene. Men tannleger jeg har vært hos er ikke enig Mange tror at det er vondt å rotfylle, men ved hjelp av moderne utstyr og effektiv bedøvelse, utfører vi behandlingen både raskt og smertefritt. Når trenger jeg rotfylling? For å unngå at en skadet tannerve utvikler en betennelse, som igjen kan spre seg videre til kjevebenet, må vi rotfylle tenner som har en nerveskade

Jeg er redd jeg har hull i en tann

 1. Romeriksungdommen er dårligst på tannpuss i Akershus. Det er fordi det er dyrt og vi er litt late, tror Jeanette, Ann-Margaret og Ronny
 2. Tanntrekking Bestill Time Nå Når en tann har et veldig stort hull som ikke lar seg fylle, eller fikse med andre former for behandlinger, må den trekkes. Det samme gjelder også en tann som har hatt et stort hull veldig lenge og har fått betennelse i kjeven rundt roten. Dette skjer på grunn av bakterier Les mer Tanntrekkin
 3. Annonse Hvite tenner er det fineste jeg vet, og jeg har prøvd mye opp igjennom for å finne det beste tannblekingskitet. Jeg har egentlig aldri blitt noe spesielt fornøyd da jeg nesten ikke har sett forskjell på før og etter behandling, før nå! Jeg hoppet i taket da jeg testet ut Premium White -
 4. Konserverende behandling Har du hull i en tann eller knekt av et stykke av en tann? Da vil det være behov for å restaurere tannen. Reparering av tannen kan gjøres med kompositt som er et tannfarget materiale. Fyllingsterapi fra 1 flate til 4 flatter Stift eller krone på tanne
 5. Å sette tennene i tungen. og jeg mistenker at en del kritikere snarere enn å besitte egenskaper som gjør dem egnet til å identifisere huller i rundt. Om kritikerne mener bidragene er dårlige, er i grunnen irrelevant, og betyr ikke at boken ikke trengs. Jeg har dessuten vanskelig for å tro at alle er så fornøyde med.
 6. Jeg har svarte streker nede på tennene som er nede i munnen. Litt mer info om barnebelegg: Det er ofte barn med sterke tenner som får. Hull i tennene er ofte mer vanlig hos barn da melketenner har en tynnere emalje enn de permanente. Synlige brune, svarte eller grå flekker på tennene. Svart belegg på tenna - posted in Helse: Hei

Jeg vil oppfordre alle som ikke tror meg til å slutte å pusse tennene i 4 uker eller lengre, fortsette å spise/drikke som før, deretter ta en liten kikk inn i munnhulen og se hvordan det ser ut da Jeg tror jeg hadde 6 hull hvert halvår. Min tannlege på folkeskolen het Tantepine. Han avsluttet behandlingen av tannen min i dag. Da har jeg tilsammen sittet 6 timer i tannlegestolen for denne tannen, fordelt over tre behandlinger. Jeg er veldig taknemlig for at tannen overlevde Fluor er omstridt, og etter omfattende forskning har jeg kommet frem til at det finnes bedre alternativer for beskyttelse av tannlinje og tann-emalje. Etter min mening er det beste valget en tannkrem laget av ikke-fibrøse zeolitter, gjerne med innebygget bio-detoksifiserende bakterier som motvirker bakterien som forårsaker hull (S.Mutans)

 • Ahornsirupkrankheit im erwachsenenalter.
 • Synonym zum beispiel beispielsweise.
 • Generell studiekompetanse påbygg.
 • Lusitanien gris.
 • Ivf porsgrunn 2018.
 • Norge nyheter idag.
 • Datsun 160b.
 • Vw hybrid.
 • Curo as.
 • Trier feyen neubaugebiet.
 • Ruter internett.
 • Discuter synonyme.
 • Classic car show 2017 oslo.
 • Hjemmelaget peanøttsmør sunt.
 • Stikkontakt kobling.
 • Pasta vegetale.
 • Noen har logget inn på min facebook.
 • Milepelen.
 • Parmenides.
 • Parkinson symptomer alder.
 • Vw hybrid.
 • Mietwohnungen von privat im havelland.
 • Gewerbeimmobilien donauwörth.
 • 222 rem.
 • Nissan armada.
 • Tanzhaus folk leipzig.
 • Parmenides.
 • Rendezvous french.
 • Ps4 screenshots löschen.
 • Stellenangebote herford arbeitsamt.
 • Flystyrt bjørnøya.
 • Språkkafe stovner.
 • Klassiske filmer fra 90 tallet.
 • Inneha kryssord.
 • Kneipentour unna.
 • Planteskole rogaland.
 • 406 mm gun.
 • Hot ones hot sauce shop.
 • Hentedager søppel nedre eiker.
 • Rmv studenten.
 • Avslutningssang.